Behandelmethodes

Tijdens mijn behandeling combineer ik drie behandelvormen. Dit om een optimale behandeling te kunnen geven.

De basisvorm is altijd Shiatsu therapie. De werking van shiatsu-massage heeft altijd twee effecten. Ten eerste zorgt shiatsu-massage voor lokale pijnbestrijding en spierontspanning. Het tweede effect van een shiatsu-behandeling is dat het autonome zenuwstelsel in balans wordt gebracht. Door deze combinatie van elkaar versterkende effecten worden vitaliserende processen in het lichaam geactiveerd die de basis vormen van een goede gezondheid.

Daarnaast is het werken met de Dorn methode regelmatig gewenst. Bij de Dorn methode proberen we een optimale ruimte in de wervelkolom te creëren zodat de spinale zenuwen ongestoord hun werk kunnen doen. Sommige zenuwopeningen tussen de wervels zijn niet al te groot. Door scheefstand van één of meerdere wervels worden de betreffende zenuwen beklemd en worden zij in hun functie belemmerd, wat weer klachten kan geven in de gerelateerde, segmentale zones. Een constante zeer lichte druk van een verschoven wervel, kan een spinale zenuw al irriteren. Klik hier voor meer informatie.

Zeer regelmatig kom ik tijdens een shiatsu behandeling ook Triggerpoints tegen in de spieren. Omdat ik middels Shiatsu therapie ook langs alle bekende triggerpoint kom, kan ik deze gelijk meenemen in de behandeling.