Spierspanningshoofdpijn en Shiatsu

Wat is spierspanningshoofdpijn?

Spanningshoofdpijn wordt gekenmerkt door een doffe, continu hoofdpijn die meestal aan beide zijden van het hoofd zit of voelt als een strakke band om het hoofd. Deze drukkende, knellende pijn kan een paar dagen aanhouden. De spieren van schouders, nek en hoofd zijn vaak extra gevoelig. Fel licht of hard geluid kan beter vermeden worden. Bij spanningshoofdpijn is de eetlust vaak minder, maar in tegenstelling tot migraine is er geen sprake van misselijkheid.

Vaak wordt spanningshoofdpijn veroorzaakt door spierspanningen in schouders, hals en hoofd. Dit kan komen door een verkeerde houding, moeheid, ergens tegen opzien (spanningen).  Soms ook is er helemaal geen duidelijke reden waar de hoofdpijn vandaan komt.

Wat kan je zelf doen?

  • Om de oorzaak te vinden is het verstandig om een hoofdpijndagboek bij te houden.  Wanneer heb je hoofdpijn en welke acties gingen hier aan vooraf? Slechte  nacht, drukke werkdag, weinig gedronken?
  • Het is  verstandig om voldoende te bewegen, het liefst in de frisse lucht. Slaap niet te weinig maar ook niet teveel (ongeveer 7 a 8 uur per nacht). Drink voldoende water en zorg op tijd voor ontspanning.
  • Na een Shiatsubehandeling kan ik je leren welke drukpunten je zelf kunt behandelen om je hoofdpijn te verzachten. En hoe je dat het beste kunt doen.

Wat kan shiatsu voor je doen?

Shiatsu is een Drukpunt massage met diepe werking op het lichaam:

-Losmaken van de spieren
– Stimuleren van de circulatie van lichaamsvloeistoffen (bloed- en lymfe circulatie)
– Reguleren van zenuwfuncties
– Beheersing van het endocriene stelsel ( je hormoonhuishouding wordt door   verschillende organen gereguleerd. Hormonen zijn belangrijk in het bestrijden van hoofdpijn)

En dus goed voor het hele lichaam!

Daarnaast gaan we samen kijken hoe de hoofdpijn in de toekomst voorkomen kan worden!

Heb je regelmatig last van hoofdpijn en belemmert dit je in je activiteiten? Dan is een Shiatsubehandeling iets voor jou. Plan een afspraak zodat jij je hoofdpijn onder controle kunt houden.